ONS VERHAAL
Na een helse tweede wereld oorlog moest België heropgebouwd worden. De economie herstelde zich en welvaart steeg gestaag. Het land had nood aan werkkrachten en haalde gastarbeiders uit het buitenland. In eerste instantie kwamen italianen en Polen. Na enkele incidenten in de mijnen van Limburg , waar verschillende Italiaanse migranten het leven lieten, sloot de Belgische overheid een overeenkomst met Marokko en Turkije. Dit bracht de eerste generatie moslims naar België. Zij kwamen als gasten , maar besloten te blijven als burgers.
In deze context opende stichter van Chatar Abdellilah de eerste Marokkaanse halal winkel in Hoboken. Dit was dichtbij het metaalverwerkingsbedrijf Umicore waar veel Marokkaanse migranten werkte. Chatar was de eerste die inspeelde op de vraag van duizenden Marokkanen. Hij bood halal vlees aan, maar introduceerde ook etenswaren uit de Vlaamse eetcultuur zoals charcuterie. Het bedrijf groeide en algauw importeerde Chatar vlees om deze te verwerken in eigen fabriek. De gemoedelijkheid en aandacht voor kwaliteit heeft nooit plaats moeten maken voor de schaalvergroting.
Nu ruim 50 jaar innovatie en harde arbeid , is Chatar een internationaal gerenommeerd merk. Wij zijn actief in tiental landen. Elk jaar verleggen wij onze horizon en zijn wij op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Wij staan steeds open voor nieuwe uitdagingen. Wij zijn klaar voor een nieuwe 50 jaar innovatie. U ook?